Budapest

Budapest legjobb látnivalói: 5 kihagyhatatlan látnivaló

Budapest - Parlament

Budapest egy olyan város, amely mindenki számára tartogat valamit, a múzeumok széles választékától kezdve a gyönyörű parkokig. Ha Budapestre szeretne ellátogatni, számos olyan látnivaló van, amely mindenképpen szerepeljen a kötelező látnivalók listáján! Ebben a cikkben áttekintjük Budapest 5 legnépszerűbb látnivalóját.

  • A magyar Parlament a világ egyik legszebb épülete. A Kossuth Lajos téren található, egy gyönyörű parkban. A Parlament épülete 1885 és 1904 között épült neogótikus stílusban, de azóta többször felújították.
  • A Magyar Állami Operaház Budapest másik fontos látnivaló. Először 1884-ben nyitotta meg kapuit a közönség előtt, Erkel Ferenc "Hunyadi László" operatársulatának előadásával. Ez a gyönyörű neoreneszánsz épület két színházteremnek ad otthont: egy előadóteremnek (a nagyteremnek) és egy intim kamaraszínháznak, ahol egész évben rendszeresen tartanak balettelőadásokat. A Magyar Állami Operaház felújítása és újranyitása várhatóan 2021-ben történik meg, így az Opera a 2021/22-es évadban visszatérhet az eredeti Andrássy utcai épületbe.
  • Állatkert - Budapesten található Európa egyik legjobb állatkertje! Az állatkertben több, mint 12000 állat él a világ minden tájáról, így a társaság minden tagja remekül szórakozhat, kortól függetlenül. Számos családbarát tevékenység áll rendelkezésre, például játszóterek és csúszdák, hogy a gyerekek elfoglalják magukat.A Parlament épülete Budapest egyik legszebb épülete. 1885 és 1904 között épült neogótikus stílusban, de azóta többször felújították.
  • A Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda komplexum három különböző hőmérsékletű (33°C/30°C/18°C) szabadtéri termálmedencét, hullámmedencét, gyermekmedencét, vízicsúszdákat, szaunákat stb. tartalmaz, így mindenki találhat kedvére valót! Azok számára, akik hidegebbet szeretnek, két jégfürdővel is rendelkeznek, amelyeket természetes hegyi vízzel hűtenek, amely -11°C-os hőmérsékleten van. Ez a csodálatos fürdőház a Városligetben található, közvetlenül a Hősök tere mögött.A magyar Parlament Budapest egyik legszebb épülete. 1885 és 1904 között épült neogótikus stílusban, de azóta többször felújították.
  • Budai vár a Várhegyen található, és Magyarország egykori királyi palotája volt. Budapest egyik legnépszerűbb látnivalója, mivel számos múzeumnak, kiállításnak és kulturális rendezvénynek ad otthont, amelyek minden látogató számára nyitva állnak.

Az egészségturizmus vagy gyógyturizmus is nagyon sok látogatót vonz Budapestre. A város számos termálfürdője és gyógyfürdője igazi csemege azoknak, akik szeretnének néhány órára kikapcsolódni. A mozgásszervi panaszokkal érkező páciensek ortopédiai ellátására is számos lehetőség nyílik.

Budapest egy olyan város, amely mindenki számára tartogat valamit. Gyönyörű parkjaival, világszínvonalú múzeumaival és végtelen számú kulturális tevékenységével.

Az oldalon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. További információk